IFKSNieuwsSkûtsjesilen

Wind ook spelbreker in Lemmer

Er was geen wind. Totaal geen wind. De C-klasse dobberde wat rond het start- en finishschip. De uitstelvlag kwam er in. Het wachten op wind was begonnen. Pas om kwart voor elf ongeveer ging het startschot. Luuc Elzinga (Ut en Thús) kwam als beste uit de start, maar even later moest hij Jeroen Mous (Frije Fûgel) voor laten gaan. Gerrit de Vries eindigde als derde. In het klassement staat Luuc Elzinga bovenaan. Hij kan niet meer ingehaald worden, dus hij is al kampioen van de C-klasse!

B-klasse

Voor de B-klasse werd de baan wat verlegd en het leek er op dat de ze een mooie wedstrijd konden zeilen. De eersten hadden nog een goed kruisrak, maar de laatsten hadden veel moeite om de boei te halen. Olphert van der Pol met de Ebenhaëzer kwam als eerste bij de bovenboei, met achter zich Erik Jonker met de Jonge Rein en Hartman Witteveen met de Freonskip. Intussen kwam de wind van alle kanten en was de baan er niet meer goed in te leggen. De wedstrijdleider besloot om de wedstrijd af te breken. Daarna werd er nog van alles geprobeerd om een goede baan neer te leggen, maar dit lukte helaas niet. De B-klasse mocht terug naar de haven en het klassement is onderveranderd met Sijmen Kalsbeek (Raerder Roek) aan de leiding.

a-klein

De a-klein dobberde wat rond het startschip, maar starten konden ze niet. De vlaagjes die er zo nu en dan waren, kwamen uit heel verschillende richtingen. Na eerst een onbepaalde uitstel, kwam er een duidelijke uitstel. De a-klein zou om 15.30 uur en de A-klasse om 16.30 uur starten. Gelukkig kwam de beloofde wind en de a-klein ging van start. Andries Brouwer (Goutumer Skûtsje) lag direct voorop en gaf deze positie niet meer op. Achter hem kwam Harm van der Weiden met de Nije Dei als tweede over de finish en Sander Meeter met de Vriendschap werd derde. Het klassement wordt geleid door Harm van der Weiden.

A-klasse

Bij de A-klasse was er twee keer een algeheel valse start. De derde keer werd er gestart met een zwarte vlag. Er werd geconstateerd dat er zes skûtsjes te vroeg gestart waren. Deze zes moesten er bij de bovenboei uit. Vier gingen er ook uit, maar twee gingen door. Later in de protestkamer werd bepaald dat alleen Ulbe Zwaga (Waaksdom) en Klaas Kuperus (Eeltje Baas) te vroeg waren. Daan van der Meer finishte als eerste, Pieter-Jilles Tjoelker als tweede en Wietse Bandstra als derde. In het klassement staat Sikke Heerschop (Ingelskman) nog eerste, met Pieter-Jilles Tjoelker er vlak achter.

Vandaag is in Lemmer de finaledag van dit IFKS kampioenschap. Op onze Facebookpagina vind je alle uitslagen.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close