IFKSNieuwsSkûtsjesilen

Dit is er nieuw in de vloot van de IFKS 2023

Ook dit seizoen zijn er de nodige wijzigingen binnen de IFKS. Nieuwe schippers, skûtsjes die een andere naam hebben gekregen of schippers die dit jaar zeilen met een ander schip. We praten je graag bij over alle veranderingen.

Nieuwe schippers

Er zijn vijf nieuwe schippers en die stellen zich hieronder aan je voor:

Kleine a:

C-klasse:

Andere wijzigingen

De Reuzen van schipper Andries Brouwer heet nu Goutumer Skûtsje en zal uitkomen in de klasse A-klein. Niet alleen de naam van het skûtsje is veranderd, er is ook een nieuw logo. De Reuzen was gelieerd aan Akkrum, omdat de schipper daar destijds woonde. Er is inmiddels geen binding meer met Akkrum. De eigenaren van het schip komen uit Goutum, vandaar dat er voor de naam Goutumer Skûtsje is gekozen.

In de A-klasse zeilt het voormalige skûtsje Us Heit van schipper Wytse Heerschop nu onder de naam Grutte Geert. Na het overlijden van de fokkenist en neef van Wytse, is besloten dat het skûtsje als eerbetoon aan Geert vanaf dit seizoen Grutte Geert heet.

Schipper Jelle Los zeilt in de B-klasse niet meer met De Grutte Pier, maar met De Skeakel. Jelle heeft zelf een skûtsje gekocht: de voormalige Yde. De kans deed zich voor en Jelle besloot die te grijpen. “Ons eerste eigen skûtsje. Niks mooiers dan dat!”

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close