IFKSNieuwsSkûtsjesilen

“Hier krijg ik zoveel adrenaline van, wat een prachtmiddag!”

Het was een prachtige, zonnige zeilmiddag in Stavoren, op de tweede dag van het IFKS-kampioenschap. Bij de wedstrijd in de A-klasse deed de wedstrijdleiding er alles aan om in te spelen op de wind en er een prachtige strijd van te maken. Wedstrijdleider Saskia Westerhoff genoot volop: “Hier krijg ik zoveel adrenaline van. Wat een prachtmiddag!”

C- en B- klasse

Met een redelijke wind vertrok de C-klasse voor een gate. Zij zeilden vier keer naar de bovenboei, waar ze uiteindelijk werden afgeschoten. Winnaar was Gerrit de Vries met de Gerrit de Vries, hij lag al van begin af aan voorop. Tijdens de B-klasse zakte de wind wat in, waardoor zij een ronde minder zeilden. Ook hier een schipper die vanaf de start voorop lag. De winst was voor Henk Regts met De Trije Doarpen.

A-klein

Tijdens de a-klein werd de wind zo mogelijk nog minder, maar ze konden nog net drie keer naar de bovenboei. Andries Brouwer met het Goutumer Skûtsje lag een heel eind voor. Zover dat de laatste twee skûtsjes niet binnen de tijd finishten. Gelukkig waren ze wel op tijd bij de onderboei geweest, waardoor ze wel een uitslag kregen. Hille Wichers, die met de Tiid sil t Leare tweede werd, kreeg een protest van Harm van der Weiden van de Nije Dei. Die verloor hij, waardoor hij 15 punten kreeg.

A-klasse

De wind begon iets aan te halen, maar ook erg te draaien. Hierdoor zeilde de A-klasse de Olympische baan, zodat er als het moest boeien verlegd konden worden. Dat was nodig ook, er werden boeien versleept, blauwe boeien ingegooid en het finishschip bleef maar het anker opdraaien. Hulde voor de wedstrijdleiding, want het was een prachtige strijd. De winnaar werd Daan van der Meer van Westenwind.

Foto: Thomas Vaer

Alle daguitslagen en de stand in het klassement vind je op onze Facebookpagina.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close