IFKSNieuwsSkûtsjesilen

Mooi weer, maar weinig wind in Heeg

C-klasse

De dag begon met heel weinig wind en een bijna vlakke Heegermeer. Gelukkig stond er toch genoeg wind om de C-klasse te laten starten. Ze zeilden een Olympische baan. Hoewel Remy de Boer (de Eenvoud) als eerste bij de bovenboei was, kon hij het niet volhouden toen Luuc Elzinga met de Ut en Thús er aan kwam. Deze laatste won de wedstrijd en staat ook eerste in het klassement.

B-klasse

Ook de B-klasse had niet veel wind, maar kon net als de C-klasse één Olympische baan zeilen. Na een algeheel valse start werd er gestart onder de U-vlag. Dat betekent dat als je te vroeg start je er bij de bovenboei uitgehaald wordt. Dan mag je deze wedstrijd dus niet meezeilen. Dit overkwam Rein Wiebe Leenstra van de Dageraad vandaag. De rest van de B-klasse ging zonder hem verder en Sijmen Kalsbeek won de wedstrijd bij Heeg. In het klassement gaat Tim Roosgeurius met het Wâldwiif aan de leiding.

a-klein

De wind was zo nu en dan nog minder en veranderlijker dan in de ochtend. De baan werd weer verlegd en de a-klein kon starten voor een Olympische baan. Hille Wichers van de Tiid sil ’t Leare lag vanaf de eerste meters voorop en hield dat vol tot aan de finish. Sander Meeter van de Vriendschap leidt het klassement in de a-klein.

A-klasse

Tijdens de start van de A-klasse draaide de wind dusdanig dat een start niet mogelijk was. Die werd dan ook uitgesteld. De boeien werden versleept, de wind werd gepeild, de boeien werden weer versleept en er werd een gate ingelegd. Sikke Heerschop lag vanaf de eerste bovenboei vooraan. Eerst werd hij nog bedreigd door zijn zoon Wytse, met de Grutte Geert. Later deed Wietse Bandstra met de Redbad nog een aanval, maar Sikke Heerschop sloeg alles af en won de wedstrijd bij Heeg. Ook in het klassement is hij de leider.

De daguitslagen en klassementen vind je dagelijks op onze Facebookpagina.

Thomas Vaer
Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close