IFKSNieuwsSkûtsjesilen

De Ut en Thús ook de beste op het Slotermeer

Terwijl we in Sloten op de wal stonden, leek het of er geen wind was. Op het Slotermeer bleek dat het wel meeviel. Sterker, er stond een mooie wind.

De C-klasse kon dus gewoon van start en zeilde een gate. Simon van der Lingen van de Galamadammen ging goed van start, maar moest Gerrit de Vries (Gerrit de Vries) en Luuc Elzinga (Ut en Thús) voor laten gaan. Simon van der Lingen eindigde als derde, Gerrit de Vries als tweede en Luuc Elzinga als eerste. Elzinga leidt het klassement ook.

B-klasse

De B-klasse zeilde ook de ‘op-en-del-baan’ met gate. Na een algeheel valse start, werd er onder de U-vlag goed gestart. Sijmen Kalsbeek kwam als beste uit de start, verloor zijn koppositie even aan Olphert van der Pol van de Ebenhaëzer, maar vocht zich weer terug en finishte als eerste, Jimte Koopmans met de Deviatie als tweede en Olphert van der Pol werd derde. Tim Roosgeurius met het Wâldwiif staat eerste in het klassement.

a-klein

Voor de a-klein werd de baan omgebouwd naar een Olympische baan. Andries Brouwer van het Goutumer Skûtsje startte als eerste en liet zich niet meer inhalen. Herke Boskma van het Lytse Famke werd tweede en Harm van der Weiden met de Nije Dei eindigde als derde. In het klassement gaat Harm van der Weiden aan de leiding.

A-klasse

De A-klasse zeilde ook een Olympische baan. Nadat Ton Brundel bij Heeg een protest had verloren, was het vandaag tijd voor revanche. Hij kwam bij Sloten met de Lytse Lies als eerste uit de start. Na één route werd de koppositie overgenomen door Steven Zijsling met de Striidber. Die kon dit volhouden tot aan de finish. Ton Brundel werd tweede en Sikke Heerschop met de Ingelskman werd derde. De leiding in het klassement is nog steeds voor Sikke Heerschop.

Thomas Vaer
Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close