IFKSNieuwsSkûtsjesilen

De IFKS zit er helaas weer op. Tot volgend jaar!

De tweede dag bij Lemmer was er wind, en best veel wind. Uit de buien die gedurende dag overwaaiden, kwam veel regen, maar ook veel wind.

C-klasse

In de C-klasse begon Remy de Boer met de Eenvoud heel goed, maar vergiste zich later en moest een rondje draaien. Jan Pieter van der Stroom met de Bunsjoter kwam als tweede om de 1e bovenboei, kon dit niet helemaal volhouden, maar eindigde uiteindelijk als derde. Dat was de beste prestatie van dit team tot nu toe en met een luid gejuich werden ze afgeschoten. Herre Hooghiemster met de Kammeraat startte als derde, maar haalde de anderen in en werd winnaar van de laatste wedstijd van dit kampioenschap. Thomas de Boer kwam achter hem aan en finishte als 2e. Bij de finish kregen zowel Koos Lamme als Floris Bottema 4 schoten omdat dit hun laatste wedstrijd als schipper was.

B-klasse

Bij de B-klasse was er zo’n gigantische bui met onweer dat de zeilen werden gestreken en de wedstrijd uitgesteld werd. Pas 40 minuten later startte de B-klasse voor hun laatste wedstrijd. Olphert van der Pol met de Ebenhaëzer lag van begin aan op kop. Arjen de Jong met de Grytsje Obes begon als derde, lag daarna tweede en kwam steeds dichter bij de Ebenhaëzer. Op de finish pakte Arjen de Jong de winst, vlak voor Olphert van der Pol. Henk Regts begon als zesde, maar zeilde mooi naar voren en werd als derde afgeschoten.

a-klein

In de a-klein nam Andries Brouwer met het Goutumer Skûtsje van begin af aan de koppositie in en stond die ook niet meer af. Tsjibbe van der Veer met de Welvaart lag tweede, heeft van alles geprobeerd om Andries Brouwer in te halen, maar dat lukte niet. Een tweede plek voor de Welvaart in de laatste wedstrijd. Henk Frankena met it Abbegeaster Skûtsje legde beslag op de derde plek.

A-klasse

De A-klasse begon ook wat later vanwege het weer. Froukje Osinga met de Jonge Jasper liet zich in de laatste wedstrijd nog even goed zien. Als eerste om de 1e bovenboei, moest ze daarna Klaas Kuperus van de Eeltje Baas en Jeroen de Vos van de Eelke II voor laten gaan. Zij was met de derde plek heel erg blij. Klaas Kuperus nam de koppositie over en leek als eerste te finishen. Maar vlak voor de finish ging het niet zo snel en Jeroen de Vos kwam er aan daveren. Met een verschil van 30 centimeter, schot op schot, won Jeroen de Vos en werd Klaas Kuperus tweede. Wat een mooie laatste wedstrijd van de afscheid-nemende schipper Jeroen de Vos.

Eindklassement

C-klasse:

 1. Luuc Elzinga – Ut en Thús
 2. Gerrit de Vries – Gerrit de Vries
 3. Jeroen Mous – Frije Fûgel

B-klasse:

 1. Sijmen Kalsbeek – Raerder Roek
 2. Olphert van der Pol – Ebenhaëzer
 3. Tim Roosgeurius – Wâldwiif

a-klein:

 1. Andries Brouwer – Goutumer Skûtsje
 2. Harm van der Weiden – Nije Dei
 3. Henk Frankena – It Abbegeaster Skûtsje

A-klasse:

 1. Sikke Heerschop – Ingelskman
 2. Pieter-Jilles Tjoelker – Sterke Jerke
 3. Jeroen de Vos – Eelkje II
Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close