IFKSNieuwsSkûtsjesilen

Dobberen in Echtenerbrug

Tijdens de C-klasse stond er een mooie wind. Ze zeilden een op-en-del baan met een gate. Gerrit de Vries was als eerste bij de bovenboei, maar moest daarna de koppositie aan Rienk Zwaga van de Takomst overgeven. Zwaga hield dit vol en finishte als eerste. Ook Luuc Elzinga met de Ut en Thús haalde Gerrit de Vries nog in, hij werd tweede. De Vries ging als derde over de finish. In het klassement verstevigt Luuc Elzinga zijn eerste positie.

B-klasse

Voor de B-klasse wordt de baan veranderd naar een Olympische baan. Na een algeheel valse start zijn ze bij de tweede start allemaal goed weg. Jilles Bandstra is met de Lonneke als snelste weg en blijft de hele wedstrijd op kop liggen. Woensdag ging zijn mast stuk bij de brug en met een geleende mast kan hij ook goed zeilen, liet hij zien. Sijmen Kalsbeek met de Raerder Roek kwam nog heel dicht achter hem. Kalsbeek begon als 7e bij de 1e bovenboei, maar een ronde later lag hij al op een tweede plek. Age Bandstra werd als derde afgeschoten. Klassementsleider is intussen Sijmen Kalsbeek.

a-klein

Tijdens de B-klasse nam de wind al af, maar bij de a-klein was er niet veel meer over. Toch gingen ze van start voor hun Olympische baan. Bij de bovenboei kwam Andries Brouwer met het Goutumer Skûtsje als eerste, met Henk Frankena van It Abbegeaster Skûtsje er achteraan. Als derde kwam Sander Meeter met de Vriendschap. Intussen was de wind totaal weg en werd de wedstrijd afgebroken. En even later kwam het sein dat de wedstrijd niet hervat werd. In het klassement is dus Harm van der Weiden met de Nije Dei nog steeds leider.

Thomas Vaer

A-klasse

Ook de A-klasse had te kampen met heel weinig wind. Ook zij gingen toch van start. De eersten die bij de bovenboei kwamen, hadden nog wat vlaagjes. Wietse Bandstra met de Redbad was er als eerste, Daan van der Meer met de Westenwind als tweede en Geale Tadema met It Doarp Eastermar kwam als derde bij de bovenboei. En de wind werd steeds minder. De laatsten lagen volledig stil en de wedstrijdleiding besloot om ook deze wedstrijd af te breken.

De wedstrijden van de a-klein en de A-klasse zullen op vrijdag worden ingehaald, na de gewone  wedstrijd van de A-klasse. Zij starten dan 5 minuten na elkaar.

De uitslagen in de B- en C-klasse en het klassement vind je op onze Facebookpagina.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close