IFKSNieuws

Slach om Heech heeft de IFKS-primeur én vier winnaars

Na een kleine twee jaar wachten, konden de IFKS-skûtsjes vandaag weer strijden om een titel. Watersportvereniging Heeg had de primeur voor de eerste wedstrijd na alle coronaperikelen. Drieëndertig skûtsjes verdeeld over de vier klassen verschenen aan de start.

A-klasse

In de A-klasse was het de Lytse Lies met schipper Tony Brundel die aan het einde van de dag bovenaan in het klassement eindigde. Sikke Heerschop werd met zijn nieuwe skûtsje Ingelskman tweede en Klaas Kuperus en zijn bemanning op Eeltje Baas konden een derde plek op hun naam zetten.

IFKS-kampioen Jeroen de Vos eindigde op het Heegermeer als achtste. Sterke Jerke, het skûtsje dat in de IFKS op twee wedstrijden na ongeslagen van C naar B en A zeilde, moest het vandaag met een tiende plek in het klassement doen.

B-klasse

In de B-klasse zeilde Ron Syperda met de Ale een 4e, 1e en 4e plek. Het was meer dan genoeg voor de toppositie van het klassement. Het Wâldwiif met Tim Roosgeurius werd tweede en op de derde plek eindigde de Verwisseling met aan het helmhout Bas Krom.

C-klasse

Aeger van der Hoeff, de nieuwe schipper van de Drie Gebroeders, kwam vandaag twee keer als eerste en een keer als tweede over de finish. Met vier punten leverde dat hem en zijn bemanning een eerste plek in het klassement op. De tweede plek werd ingevuld door De Tajefte met Cees Riezebos aan het helmhout en Einte Kamstra werd derde met De Lege Wâlden.

Kleine A

In de Kleine A klasse verschenen, net als in de C-klasse, in totaal zes skûtsjes aan de start. Na drie wedstrijden eindigde It Abbegeaster Skûtsje op één, Tjibbe van der Veer zeilde de Welvaart naar de nummer 2 positie en Nije Dei met Harm van der Weiden werd derde.

Maatregelen

Er kon dus eindelijk weer gezeild worden, maar wel onder voorwaarden. Zo moesten deelnemers tussen de wedstrijden door aan boord en op het meer blijven, mochten ze niet met meerdere skûtsjes bij elkaar ankeren, was aanleggen in Heeg niet toegestaan en keerden deelnemers na de laatste wedstrijd met het skûtsje weer huiswaarts.

Foto’s: ThomasVaer Fotografie

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close