NieuwsSKS

Brouwers bovenaan bij sprintwedstrijden SKS

Sytze Brouwer en zijn broer Harmen zijn gisteren respectievelijk eerste en tweede geworden tijdens de sprintwedstrijden van de SKS bij Elahuizen. d’Halve Maen met schipper Klaas Westerdijk eindigde op een derde plek in het klassement.

Nieuwkomers

Voor Harmen Brouwer is het de eerste wedstrijd als schipper in de SKS. Met het skûtsje Jonge Jan zeilde hij gisteren twee keer, van de in totaal zes wedstrijden, als eerste over de finish. Ook voor Klaas van der Meulen van het skûtsje van Woudsend was het een debuut als schipper tijdens een SKS-wedstrijd. Ook hij werd een keer eerste en eindigde uiteindelijk als zesde in het klassement.

Hekkensluiters

SKS-kampioen Douwe Visser moest het met een plek in ‘het tweede rijtje’ doen. Het Grouster skûtsje stond aan het einde van de dag op de negende plek. Hekkensluiters waren Jappie Visser, die met de Sneker Pan dertiende werd, en Johannes Meeter van Huizum. Hij eindigde onderaan in de lijst.

Belangrijk detail

Om de skûtsjes gelijkwaardiger te maken van elkaar, werd afgelopen winter gekozen voor een ‘verfijning’ van de zeilformule die sinds 2016 geldt. Naast de parameters lengte, breedte en de diepgang van de skûtsjes, wordt nu ook gekeken naar de vorm van de romp. Op basis van al deze getallen is het aantal vierkante meters zeiloppervlak opnieuw vastgesteld. Een paar skûtsjes zeilen al met aangepast materiaal, maar nog niet allemaal. Voor de skûtsjes die grote aanpassingen moeten doorvoeren, geldt een overgangsregeling.

Eindklassement Sprintwedstrijden 2021

 1. Heerenveen, Sytze Brouwer
 2. Langweer, Harmen Brouwer
 3. d’Halve Maen, Klaas Westerdijk
 4. Earnewâld, Gerhard Pietersma
 5. Lemmer, Albert Visser
 6. Woudsend, Klaas van der Meulen
 7. Leeuwarden, Willem Zwaga
 8. Akkrum, Pieter Meeter
 9. Grou, Douwe Visser
 10. Stavoren, Auke de Groot
 11. Drachten, Jeroen Pietersma
 12. Joure, Rinus de Jong
 13. Sneek, Jappie Visser
 14. Huizum, Johannes Meeter
Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close