IFKSNieuws

IFKS 2021 afgelast

Ook deze zomer is er geen IFKS, dat heeft de organisatie bekendgemaakt na een overleg met de betrokken burgemeesters.

“In de afgelopen periode zijn we ervan uitgegaan en heeft iedereen zich er voor ingezet, dat onze kampioenschappen in een sobere vorm zouden kunnen plaatsvinden. Dit met volledige medewerking van de betrokken gemeenten. Want, we gingen er allemaal van uit dat dat de besmettingen met Corona zouden blijven afnemen.”

“Helaas nemen de coronabesmettingen sinds enkele weken fors toe. De burgemeesters hebben aangegeven dat de situatie na de persconferentie van vrijdag 9 juli is veranderd. Er worden nieuwe beperkende maatregelen genomen voor horeca, evenementen en sport die gelden tot in ieder geval 14 augustus. Evenementen zijn aan strikte voorwaarden verbonden. Op niet afgesloten terreinen is placering en handhaven 1,5-meter verplicht.”

“Hoe vreselijk wij het ook vinden, ons bestuur heeft nu geen andere keus dan de kampioenschappen 2021 niet te laten doorgaan”

“Waar de gemeenten eerst meenden dat door een goed ontmoedigingsbeleid de toestroom van publiek beperkt zou kunnen worden, moet het begrip “zonder publiek” nu letterlijk worden genomen. Het totaal afsluiten van oevers en water voor publiek lijkt, zelfs met inzet van boa’s, politie en verkeersregelaars, onmogelijk.”

“De beide burgemeesters vinden dat we er gezamenlijk, IFKS en gemeenten, alles aan hebben gedaan om de IFKS kampioenschappen 2021 te laten doorgaan. Maar de huidige situatie en de nieuwe maatregelen leiden er toe dat zij ons dringend adviseren onze kampioenschappen dit jaar niet te laten doorgaan.”

Hoe vreselijk wij het ook vinden, ons bestuur heeft nu geen andere keus dan de kampioenschappen 2021 niet te laten doorgaan. Dit is een enorme teleurstelling voor de schippers en teams van 62 skûtsjes. Eerst zouden zij dit jaar niet kunnen zeilen, toen weer wel en nu toch niet! Ook voor al die vrijwilligers: plaatselijke commissies, wedstrijdleiding, bestuur en haar commissies, die al zoveel werk hebben verzet voor de organisatie van deze kampioenschappen, is de teleurstelling groot.”

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close