Nieuws

Opnieuw een zomer zonder SKS en IFKS

Voor de tweede keer op rij wordt er deze zomer op de Friese wateren niet gezeild in competitieverband. In navolging van de IFKS heeft ook de SKS een streep door het kampioenschap gezet. Het nieuws werd vanavond tijdens een vergadering aan de schippers bekendgemaakt.

Elk jaar trekt het skûtsjesilen een groot publiek naar het wedstrijdwater. Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt voorzien de betrokken burgemeesters juist op dat gebied problemen. Het totaal afsluiten van oevers, water en wegen voor publiek is, zelfs met inzet van boa’s, politie en verkeersregelaars, onmogelijk.

“It is dramatysk, foar alle belutsenen hiel beroerd”

IFKS-voorzitter Sicko Heldoorn

Eerder vandaag liet de IFKS weten geen andere keus te hebben dan de kampioenschappen 2021 niet door te laten gaan. Sicko Heldoorn: “It is dramatysk, foar alle belutsenen hiel beroerd. Net allinnich foar skippers en harren teams dy der klear foar wienen, mar ek foar de frijwilligers. Dy hawwe safolle mear tariedingstiid der ynstutsen. Allinnich al troch alle ekstra oerlizzen dy we mei mekoar hân hawwe. Ik ha noch nea safolle mei pleatslike kommisjes en wedstriidlieding yn oerlis west.” Maar het besluit was onontkoombaar. Sicko Heldoorn: “Moeilijk mar ek dúdlik dat dit it beste beslút is.”  

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close