Nieuws

Sterke Jerke wint Strontrace, Verwisseling tweede

Skûtsje Sterke Jerke heeft de Strontrace gewonnen. Het schip en zijn vijfkoppige bemanning bereikte vanochtend vroeg om 03.35 de haven van Workum. 

Na een pittige eerste nacht waarin tegenwind, jagen en bomen domineerden, bereikte de Sterke Jerke als eerste de haven van Warmond. Skûtsje Verwisseling, met een compleet nieuwe Strontrace-bemanning, volgde met een kleine achterstand van veertien minuten. Na het lossen van de mest en het laden van de bloembollen, ging de tocht via Haarlem terug naar Workum.

De tweede nacht verliep letterlijk en figuurlijk voor de wind. Toch slaagde de Verwisseling er niet in om in te lopen. Zij finishten uiteindelijk om tien over zes in de ochtend en haalden daarmee een tweede plek.

De andere deelnemers
Inmiddels zijn alle deelnemers langs Warmond geweest. De strijd om de derde en vierde plek gaat tussen De Jonge Durk en de Nooit Volmaakt. Zij worden in de middag verwacht. Daarna is het wachten nog op de Geertje Rosa. De Nynke heeft de race gestaakt; na wat lagerwal problemen en met het oog op de toenemende wind hebben ze besloten te stoppen met de race.

Bemanning Sterke Jerke Strontrace
De bemanning van Skûtsje Sterke Jerke. V.l.n.r. Schipper Pieter-Jilles Tjoelker, Fonger de Vlas, Gert Postma, Lammert Dijkstra en Rinze Pieter Herrema, foto: Vereniging Zeilvracht.
Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close