Algemeen

De laatste wedstrijden van 2021

Zij gingen er met de winst vandoor

Na een stille zomer, konden de skûtsjes dit najaar toch nog de degens kruisen. Begin oktober stond de Friese Hoekrace op de agenda, vorig weekend waren de Slotwedstrijd (IFKS) en de Waterpoortrace (SKS) aan de beurt en dit weekend werd het seizoen gezamenlijk afgesloten met de Roekoepolle Race op het Sneekermeer.

Top 5 Slotwedstrijd
It Doarp Eastermar met Geale Tadema aan het helmhout wist de Slotwedstrijd van de IFKS op zijn naam te zetten. Zittend IFKS-kampioen Jeroen de Vos werd tweede en Sietse Broersma eindigde met de Ora et Labora op een derde plaats in het klassement. Plek vier en vijf waren voor resp. de Redbad met Wietse Bandstra en It Swarte Wief van Jaap Hofstee. In de B-klasse won Jeroen Sytsma (Brijbek) en Jeroen Mous zeilde in de C-klasse zijn Frije Fûgel naar de top van het klassement. Het Abbegeaster Skûtsje van Henk Frankena werd in de kleine A eerste.

IFKS skûtsjes
Foto: ThomasVaer fotografie

De Waterpoortrace
Terwijl de bemanningen van de IFKS zich op het Heegermeer in het zweet zeilden, verschenen zes SKS-skûtsjes aan de start van de Waterpoortrace op het Sneekermeer. Albert Visser en zijn bemanning van het Lemster skûtsje gingen met de Dicky van der Werf-bokaal naar huis. De Sneker Pan werd tweede, Drachten eindigde als derde, Leeuwarden kwam op plek vier terecht en Langweer en Joure op vijf en zes.

Roekoepolle Race
Moest Harmen Brouwer het in de Waterpoort Race met een vijfde plek doen, dit weekend schreef hij de Roekoepolle Race op zijn naam. Jeroen Pietersma (Drachten) werd tweede en Geale Tadema deed ook hier goede zaken met een derde plek. In de Kleine A-klasse deden vier skûtsjes mee. Met een overduidelijke winnaar: Tjibbe van der Veer kwam alle races als eerste over de finish.

Harmen Brouwer wint de Roekoepolle Race. Foto: Fenna Pietersma
Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close