SKS

SKS steekt in op 2 weken

Het ziet er vooralsnog naar uit dat er een regulier SKS-kampioenschap gezeild gaat worden. Het SKS-bestuur heeft gisteravond besloten in te steken op een kampioenschap van twee weken zoals we dat gewend zijn. 

‘Gelet op de positieve berichten, ook vanuit de overheden, heeft het SKS-bestuur de knoop doorgehakt en besloten het reguliere SKS-kampioenschap te organiseren. Wij nemen dat besluit ook op basis van de positieve berichten die we hebben gekregen van de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân’, zo liet de SKS weten.

Volgens de SKS hebben de twee betrokken gemeenten aangegeven dat ze de vergunningsaanvragen voor twee weken tegemoet zien. Hoe de randvoorwaarden rondom en tijdens de wedstrijden er verder uit gaan zien, is nog niet duidelijk. Het bestuur gaat dat per persconferentie bekijken. Tegelijkertijd wordt ook een vergunningsaanvraag voor het alternatieve kampioenschap doorgezet: ‘Mocht de situatie rondom corona verslechteren, dan kan de SKS in geval van nood plan B in werking laten treden: uitwijken naar het zeilen van een kampioenschap van een week op de Sleattemer Mar.’

Naar aanleiding van de positieve berichten vanuit Den Haag roept de SKS de wedstrijdcommissies op om vooral verder te gaan met het organiseren van de wedstrijden.

Het SKS-kampioenschap begint 24 juli en duurt tot en met 6 augustus.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close