IFKSNieuws

Ook groen licht voor IFKS 2021

De gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân en Veiligheidsregio Fryslân hebben de IFKS groen licht gegeven voor het organiseren van de kampioenschappen deze zomer. Het bestuur van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen gaat er vooralsnog vanuit dat ze in een sobere vorm gaan plaatsvinden. 

‘Het coronavirus is op zijn retour. Daarom gaan we volop met de voorbereidingen van onze kampioenschappen aan de slag. Dit in de wetenschap dat bij onvoldoende afname of zelfs toename van de besmettingen in Nederland onze “normale” kampioenschappen alsnog niet door kunnen gaan. Een enthousiaste voorbereiding kunnen wij wel bieden, zekerheid niet’, aldus het bestuur.

Sober

De IFKS wil de wedstrijden vooralsnog op dezelfde manier organiseren als andere jaren, maar verwacht dat het publiek, de gezelligheid en de feesten om het evenement heen niet of minder kunnen plaatsvinden dan gewend.  Er wordt nog gekeken naar hoe het er aan wal precies uit zal gaan zien: ‘Hoe sober het precies zal zijn, hangt af van de situatie begin augustus’, zo laat het bestuur weten.

Plan B

De IFKS steekt dus in op een regulier kampioenschap, maar ook plan B zal de komende tijd verder worden uitgewerkt. Dit plan bestaat uit drie keer twee dagen wedstrijden zeilen op het Tjeukemeer met maximaal 15 skûtsjes.

De IFKS staat gepland van 7 t/m 14 augustus.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close