IFKSSkutsjeSkûtsjesilen

Jaap Jelle Feenstra nieuwe voorzitter IFKS

De leden van de IFKS hebben op de Ledenvergadering van 16 december afscheid genomen van voorzitter Sicko Heldoorn. Sicko is 8 jaar IFKS-voorzitter geweest en werd door de leden hartelijk bedankt voor zijn inzet en bijdrage aan de IFKS-organisatie.

Jaap Jelle Feenstra is gekozen tot nieuwe voorzitter.

De nieuwe voorzitter reageerde enthousiast: Ik bin tige grutsk en fereare mei dizze beneaming!

Jaap Jelle is 12 jaar Lid van de Tweede Kamer (PvdA) geweest en 20 jaar Public Affairs Officer bij het Havenbedrijf Rotterdam, waarvoor hij de lobby-contacten verzorgde richting, Kabinet, Tweede Kamer en de Haagse ministeries.

Momenteel is Jaap Jelle de trekker van het walstroom-programma van de Nederlandse zeehavens en als Ambassadeur van het Havennetwerk Fryslân verzorgt hij de contacten met het Provinciehuis en Den Haag.

Jaap Jelle is bekend met de IFKS, hij was 13 jaar bemanningslid op het skûtsje Ulbe Zwaga van skipper Kees Hermsen. En binnen de IFKS is hij voortvarend aan de slag gegaan. Het bestuur is al enkele malen bijeen geweest om de wedstrijden voor dit jaar voor te bereiden. De vrijwilligers van de IFKS-commissies zijn uitgenodigd voor een mooi avondprogramma in het Skûtsjesmuseum in Earnewâld. Met Omrop Fryslân gaan we de berichtgeving over de skûtsjewedstrijden bespreken. En voorzitter Feenstra zal het gesprek aangaan met de burgemeesters van De Fryske Marren en Súdwest Fryslân over hun voorstel om de IFKS-wedstrijden te binden aan een vergunning. Op 17 maart is de eerste Algemene Ledenvergadering die Feenstra zal leiden. Hij kijkt uit om aan de slag te gaan als voorzitter van een prachtige club. Feenstra: De IFKS hat goud yn de hannen, mei in yndrukwekkende skiednis en ljochte takomst. In protte minsken oan de wâl en op it wetter kinne der folslein fan genietsje!

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close