IFKSNieuws

Eerst een vergunning, dan pas strijden om de IFKS titel!

"Alleen een draaiboek is niet meer voldoende"

Voortaan moet de IFKS eerst een vergunning aanvragen bij Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. In deze beide gemeenten vinden de IFKS-wedstrijden plaatsvinden.

Als het aan Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren had gelegen, was dit in 2022 ook al gebeurd. Echter, de IFKS wilde daar niet aan voldoen. Voor 2022 werd een akkoord bereikt, mede omdat pas vrij laat werd aangegeven dat er een vergunning moest worden aangevraagd.

De IFKS was gewend dat het indienen en bespreken van een uitgebreid draaiboek en een duidelijk wedstrijdreglement volstond. Daarnaast wordt altijd melding gemaakt van de wedstrijden bij Rijkswaterstaat (IJsselmeer) en Provinciale Waterstaat (de binnenwateren).

De IFKS geeft aan trots te zijn op alle veiligheidsmaatregelen die ieder jaar getroffen worden. Ondanks het feit dat dit ook niet wordt bestreden door de gemeenten, is een vergunning toch nodig. “Alleen een draaiboek is niet meer voldoende”, laat een woordvoerder weten namens beide gemeenten. ,,Het evenement moet veilig verlopen. Dat is in ieders belang en alle betrokkenen zien dat ook in. Met de SKS hebben we al goede afspraken gemaakt. Met de IFKS gaan we dat voor volgend jaar ook doen.”

De IFKS heeft een externe adviseur in de arm genomen. Don Bijl, voormalig burgemeester van Purmerend, gaat adviseren over het te volgen pad. De insteek zal zijn om zoveel mogelijk te voldoen aan de eisen van de gemeenten zonder dat daardoor de werkwijze van de IFKS in het gedrang komt.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close