SKSSkutsjeSkûtsjesilen

Jouster skûtsje wint de tweede race!

Rinus de Jong verrast!

Vanwege de windrichting kon er vandaag op de Veenhoop niet vanaf de wal gestart worden. Daarom  werden de 14 skûtsjes de Wijde Ee bij opgesleept. De sleepboot zorgde voor een valse start door al bij het tienminutenschot te gaan varen. Dat betekende dat de skûtsjes weer teruggedrukt moesten worden en dat de startprocedure opnieuw in gang gezet moest worden.

De wind speelde de schippers en bemanning op alle fronten parten. Soms haalde de wind aan, soms viel die er helemaal uit. Windwakken in het water maakten gaten in de wind zichtbaar.  Het skûtsje van Lemmer rondde als eerste de boei. Die had een flinke voorsprong op de rest van het veld, samen met de skûtsjes van Leeuwarden en Sneek. Joure en Akkrum zetten de achtervolging in. In het zoeken naar de vlaagjes werd het veld flink uit elkaar getrokken.

Vlak voor het ingaan van het Grietmansrak kwam het skûtsje van Leeuwarden voor dood te liggen. Sneek en Lemmer kwamen over Leeuwarden heen. Maar het was het skûtsje van Joure die de beste zaken deed en als eerste bij het eigen startnummer aankwam.

Voorlopige uitslag 2e race

Skûtsje Punten
1. Joure 0,9
2. Lemmer 2
3. Sneek 3
4. Leeuwarden 4
5. Heerenveen 5
6. Akrum 6
7. Langweer 7
8. Earnewâld 8
9. Grou 9
10. Drachten 10
11 Woudsend 11
12 Stavoren 12
13 d’Halve Maen 13
14 Huizum 14
Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close