IFKSNieuws

IFKS probeert zo snel mogelijk helderheid te krijgen

Het bestuur van de IFKS gaat er vooralsnog vanuit dat er dit jaar kampioenschappen komen. Ondertussen wordt er druk overlegd met de provincie en Veiligheidsregio om te kijken of dit daadwerkelijk reëel is. 

De IFKS staat dit jaar voor de week van 7 tot en met 14 augustus gepland, maar Veiligheidsregio Fryslân, gemeenten en de provincie kunnen i.v.m. de verspreiding van het coronavirus logischerwijs nog geen definitief groen licht geven. “Als het lukt om het aantal besmettingen aanmerkelijk te laten teruglopen, is het niet uitgesloten dat onze kampioenschappen dit jaar kunnen doorgaan. Net zoals de SKS blijven wij hier vooralsnog van uitgaan”, zo liet het bestuur haar leden weten.

Desondanks wordt er ook over een alternatief nagedacht. Het idee is dan om in dezelfde week eenmalig te strijden om een ‘Corona-bokaal’. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat deze alternatieve wedstrijden aan de veiligheidsmaatregelen m.b.t. corona moet voldoen. Resultaten van deze wedstrijden tellen overigens niet mee voor de IFKS-kampioenschappen en kunnen dus ook niet leiden tot degradatie of promotie.

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close