Harmen Brouwer schipper op Langweer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Insiders noemden hem al als hoofdkandidaat, al zweefde ook de naam van Ulbe Zwaga (weer) boven Langweer: Harmen Brouwer is de nieuwe schipper op de 'Twee Gebroeders'. Hij volgt Jaap Zwaga op, die zijn congé kreeg omdat hij volgens de Langweerder commissie niet goed genoeg zeilde en ook niet genoeg ambitie en vuur toonde. 

De 36-jarige Harmen Brouwer was afgelopen seizoen nog met verve de nieuwe schipper op de Gorredijkster 'Drie Gebroeders' van Arend Wisse de Boer. In de C-klasse wist hij, ondanks omslaan en brand, tot een tweede plaats te komen en dus rechtstreekse promotie naar de B-klasse af te dwingen. Dat Brouwer natuurlijk op weg was naar een SKS-schip, was wel duidelijk. Nu is het dan zover. Broer Sytze moet zonder zijn vaste fokkenist verder en Harmen hoopt het zijn broer goed lastig te gaan maken in de toekomst.

Dit nieuws kwam in het weekend dat ook de Friese Hoek Race verzeild werd. Vroeger met veel deelnemers, nu aan de karige kant, al deden er in de 1e klasse, SKS en A-klasse gemengd, tien skûtsjes mee. Froukje Osinga toonde zich de sterkste. Ze won alle wedstrijden op zaterdag en werd zondagmorgen in de eerste wedstrijd, gewonnen door Ulbe Zwaga, achtste. Daarna werd wegens de slechte weersomstandigheden besloten niet meer te starten. Jappie Visser werd met de 'Sneker Pan' tweede in het eindklassement, Pieter Jilles Tjoelker met de 'Sterke Jerke' derde.

In de tweede klasse zeilde Daan van der Meer met de 'Westenwind' naar de overwinning, gevolgd door Bas Krom en Mark de Koe. Bij de kleine skûtsjes was Herke Bosma met de 'Lytse Famke' niet te bezeilen voor zijn twee concurrenten. Met wat meer deelnemers had deze overwinning misschien meer cachet gekregen, maar op thuiswater alle wedstrijden winnen, dat moet goed smaken voor de jonge Lemster.

 

Historic Vessel Vega

Skûtsjekrant Zomer 2019

Skûtsjekrant Herfst 2019

Fryslân Markant

DEVEA

Ceresweg 22

8938 BG LEEUWARDEN

Tel. 06 - 15 37 22 55

Advertenties: info@devea.nl

Redactie: info@devea.nl

© 2015-2020 Skutsje.nl Alle rechten voorbehouden Devea.nl. Nieuws over skûtsjes, mensen & skûtsjesilen in Friesland.