Media klaar voor skûtsjes

 

De studio van Frysk.FM en Radio Klaas wordt donderdag en vrijdag 3 en 4 augustus ingebouwd in het binnenschip Sanne Marije van Piet van Santen uit Kootstertille. Hier kunnen de passagiersboten van Jacob Huisman en Berend Mink met hun gasten afmeren. Presentator Taeke Wouda en de verslaggevers Klaas Jansma, Age Veldboom en Jitske Visser doen met gasten vanaf deze locatie verslag van het skûtsjesilen. Cor Hylkema vult dit vanaf het water, op de persboot, aan.

Voor deze oplossing is gekozen omdat de platbodem ‘Nieuwe Liefde’ van Frans Huitema op buitenwater (‘Zone 2’) minder geschikt blijkt. De uitzendingen zijn op de FM-frequenties 97.3 (Heerenveen, Drachten, Sneek e.o.) en 101.8 (Harlingen-Leeuwarden e.o.) tussen kwart voor elf ’s ochtends en half zes ’s middags.

Op internet komt Radio Klaas met vlogs en verslagen via facebook en skûtsje.nl met een eigen weerbericht van Jelle Booi uit Opeinde en voorspellingen van Marten Sandburg uit Nieuw Zeeland en boer Olke Jongsma uit Texas.

Omrop Fryslân radio begint de SKS-week vrijdag 4 augustus met een Skûtsjecafé vanuit Hotel Oostergoo in Grou. Verder zet de Omrop vooral bij de SKS sterk in op tv-beelden, met commentaar van Koos Wieling en Freark Wijma. Daarbij kunnen via track en trace de koersen van de deelnemende schepen worden gevolgd. Op de radio doen Gjalt de Jong en Geartsje de Vries verslag.

Samen met Omroep Max maakt de Omrop een dagelijks tv-verslag van de SKS vanaf 17.25 uur. De presentatie is dan in handen van Sippy Tigchelaar. Verslaggever is dan Age Veldboom, die ook commentaar geeft op de Rondvaartboot.

In de IFKS-weken verwerkt Omrop Fryslân een korte nabeschouwing met verslag in Hjoed. Radio Klaas gaat dan gewoon door met de uitzendingen.

De Leeuwarder Courant houdt tijdens het skûtsjesilen op haar eigen site dagelijks blogs bij met de actuele stand van zaken.

 

Historic Vessel Vega

Skûtsjekrant Zomer 2019

Skûtsjekrant Herfst 2019

Fryslân Markant

DEVEA

Ceresweg 22

8938 BG LEEUWARDEN

Tel. 06 - 15 37 22 55

Advertenties: info@devea.nl

Redactie: info@devea.nl

© 2015-2020 Skutsje.nl Alle rechten voorbehouden Devea.nl. Nieuws over skûtsjes, mensen & skûtsjesilen in Friesland.