skutsje van de week

Vacature: Media adviseur

Media Adviseur m/v

Penn.nl uitgevers is sterk in beweging en daarom hebben wij behoefte aan gedreven medewerkers met een commerciële inslag, voor de bovengenoemde functie.

Als media adviseur leg je contact met bedrijven en instellingen voor de verkoop van advertentieruimte in onze uitgaven.

Je hebt een goede telefoonstem, je bent in staat de boodschap duidelijk over te brengen en je bent gericht op het sluiten van de order. Je hebt een goed gevoel met gedrukte media en het reclamevak en verkopen zit je in het bloed. Je hebt de kwaliteit om zowel zelfstandig, als in een teamverband te kunnen werken, een "no-nonsense"-mentaliteit en beschikt over een MBO werk- en denkniveau en ervaring is een pré.

Kortom, passen de kernwoorden:
enthousiast, commercieel, resultaatgericht en teamplayer
bij jou?
Dan ben jij 
uit het juiste hout gesneden voor deze functie!

Informatie en sollicitatie

Herken je jezelf in dit profiel? Neem dan contact op Jan Boonstra
tel. 058 - 284 94 10 of stuur een e-mail met C.V. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Te Koop: Hoop op Welvaart [L1263 N]

Kleine a-topper Hoop op Welvaart ligt te koop, of eventueel te huur. Schipper Rutger Boonstra stopt ermee. Hij huurde het schip vier jaar lang van de gebroeders Veenema uit Sneek, werd in 2015 kampioen en in 2018 tweede. 

Radio Klaas

Ook dit jaar is Radio Klaas alle dagen present bij het SKS- en het IFKS-skûtsjesilen. Volg het op Frysk FM, op 97.3FM voor Midden- en Zuid-Fryslân en 101.8FM voor Leeuwarden, Harlingen, Franeker en omstreken en het radiostation is ook te ontvangen op www.Frysk.FM, de digitale APP van Frysk FM en DAB + Friesland.

Skûtsje van de Week: Jonge Rein

Erik Jonker blijft het proberen met zijn ferme skûtsje ‘Jonge Rein’. In 2015 werd hij er met een strijdlustige bemanning, waaronder zijn sportieve vader Rein Jonker, tweede mee in het eindklassement van de B-klasse. Wel met forse achterstand op de kampioen Floriaan Zwart, maar toch. In de A-klasse kon hij het een jaar later net niet waarmaken en zodoende zeilt hij in 2017 toch weer in de B-klasse.

Skûtsje van de Week: Galamadammen

Omdat Michael Boxum moest werken in Hotel Galamadammen, stond Frans Davelaar bij Sail Amsterdam aan het helmhout. Tijdens de drie wedstrijden die daar op 20, 21 en 22 augustus 2015 met acht deelnemers werden gehouden, bevestigde hij de indruk die eerde tijdens de IFKS was opgeroepen. Dit skûtsje Galamadammen kan, mits goed gezeild, wel meedoen. Maar het kan ook  hopeloos in de achterhoede ronddobberen.

Skûtsje van de Week: Ora et Labora

Van 1988 tot 2011 was Willem Timmer een vaste waarde bij de IFKS. Op zijn ‘Ora et Labora’ was hij een schipper die doorgaans niet het helmhout hanteerde, maar gezeten ín het gangboord wel melodieuze smartlappen zong. Over rode rozen bijvoorbeeld. Zijn stuurman was jarenlang Andries Roggeveld.

Skûtsje van de Week: De Jonge Popke

De 36-jarige schipper Bauke Ages Jongsma uit Lemmer liet in 1899 een staalijzeren schip van 15,53 bij 3,40m bouwen bij Jan Janszoon Bos in Echtenerbrug. Hij noemde het naar de kort daarvoor geboren zoon van hem en zijn vrouw Froukje Hoornstra ‘De Jonge Popke’. Onder die naam vaart het nu, 117 jaar later, nog.

Skûtsje van de Week: Hoop doet Leven

De ‘Hoop doet Leven’ is meer een varende geschiedenisles dan een wedstrijdskûtsje. Ze heeft niet het model van een kampioensskûtsje, de mast staat ver naar voren en de zwaarden kunnen niet versteld worden. Innerlijk en uiterlijk nog altijd het vrachtschip zoals het ruim honderd jaar geleden gebouwd werd.

Skûtsje van de Week: De Yde

Het jaar 2015 was voor Noortje Goedhart-Schwandt een hoogtepunt in haar zeilcarrière. Met ‘De Yde’ eindigde ze als tweede in het eindklassement van de C-klasse door tweede plaatsen in de openings- en in de slotwedstrijd en een dagzege in Echtenerbrug. Hun 105 jaar oude schip ‘De Yde’ was terug waar het hoorde: in de voorhoede.  Helaas liep het in 2016 allemaal wat minder en kon degradatie niet voorkomen worden.

Skûtsje van de Week: Eildert Sietez

De ‘Eildert Sietez’ is, licht en lenig en blinkend wit van kleur, een sieraad van de SKS-vloot. Het maakt deel uit van het smaldeel van de Frisian Queen in Akkrum, bestuurd door de naamgever Eildert van Siete Meeter. Die zeilde er zelf mee bij de IFKS en de SKS. Zijn zoon Pieter zit nu aan het helmhout van dit schip. Siete, zijn tweede zoon, schipperde van 2013 tot en met 2016 op de 'Rienk Ulbesz' [L 1965 N] van Leeuwarden.

Skûtsje van de Week: Lytse Famke

Het skûtsje 'Lytse Famke' heeft jaren als ‘Engelina Smeltekop’  tot de kleine Earnewâldster skûtsjes behoord die bijna elk jaar meestreden voor de titel bij de kleine a’s van de IFKS. Schipper Jelle van der Meulen en zijn zoon Johan en de Herrema-broers Rinze Pieter en Cathrienus hebben er ook al een kast vol prijzen mee gewonnen. In 2016 en 2017 zette Pieter Jilles Tjoelker deze lijn voort. Als debuterend schipper werd hij meteen kampioen. In 2018 gaat Lemster Herke Boskma samen met zijn zussen en vader de uitdaging aan ook hoge ogen te gooien bij de wedstrijden.

Skûtsje van de Week: De Harmonie

Floris Bottema uit Bolsward is net als Sint Bekkema een éminence grise binnen de IFKS. Sinds 1995 is hij schipper op de ‘Harmonie’, dat jaar in eigendom genomen door de Stichting ’t skûtsje De Harmonie.

Skûtsje van de Week: Raerder Roek

Berend Jans Boom uit Oostermeer liet in 1906 op Buitenstvallaat bij Drachten een mooi snel skûtsje bouwen om turf, terpmodder en mest te vervoeren. Hij had eigen bezit, een stukje grond waar hij turf liet graven en een boerderijtje op It Wâltsje, aan het water dwars door het dorp. 

Skûtsje van de Week: Emanuel

Als het woord ‘revelatie’ bij het skûtsjesilen gebruikt mag worden, dan geldt dat voor Merijn Olsthoorn en zijn jonge ploeg in de jaren 2012-2015. Met de door Gerhard Pietersma voor het SKS-werk afgedankte ‘Emanuel’ vocht hij zich in vier seizoenen vanuit het niets naar de top van de IFKS. In 2015 werd hij er derde mee in de klasse A-groot. In 2016 pakte hij in de tweede helft van de week twee dagoverwinningen mee.