Energie in magische driehoek:

Tall Ships
Harlingen-Makkum-Kornwerderzand
Van 3 tm 6 juli komt een imposante vloot Windjammers naar Harlingen.
Internationaal worden ze Tall Ships genoemd.
Om in hun kosten te voorzien, zeilen ze van zeehaven naar zeehaven. Nu is Harlingen aan de beurt.


De komst van deze machtige schepen wordt gevierd met een beurs ‘Offshore en Haven’ en een Maritieme Banenbeurs, georganiseerd door Alfred Knorr. Hij is al een tijdje in Harlingen actief in de communicatie rond de omstreden Vuilverbranding.
In Makkum wordt op dit moment een uniek spektakel voorbereid waarin zeilen met klassieke schepen wordt gecombineerd met de hipste sport: Kitesurfing. Ook dat moet in juli plaatsvinden.
De verbinding tussen Noordzee en Iselmar ligt bij Kornwerderzand, de sluizen en de brug. Daar worden de kazematten oftewel bunkers uit de Tweede Wereldoorlog opgeknapt en opnieuw ingericht.
Zo ontstaat een magische driehoek rond het punt waar rijk en provincie het bestaande windpark willen saneren en sterk opwaarderen. Er komt daar allemaal energie vrij, zeker als Wetzus het verschil tussen zoet en zout ook nog rendabel kan maken.
Sinds 1990 varen de IFKS-skûtsjes geen wedstrijden meer bij Makkum. De SKS vertrok al voorgoed na 23 juli 1966. Maar hopelijk jammert komende zomer de wind in deze omgeving door wieken en touwen.

Historic Vessel Vega

Skûtsjekrant Zomer 2019

Skûtsjekrant Herfst 2019

Fryslân Markant

DEVEA

Ceresweg 22

8938 BG LEEUWARDEN

Tel. 06 - 15 37 22 55

Advertenties: info@devea.nl

Redactie: info@devea.nl

© 2015-2020 Skutsje.nl Alle rechten voorbehouden Devea.nl. Nieuws over skûtsjes, mensen & skûtsjesilen in Friesland.