Tjalkendag, Zoutkamp

Categorie
Diverse
Datum
zaterdag 17 maart 2018 00:00
Locatie
Zoutkamp - Zoutkamp, Nederland

De Noorderschippers vormen een losvaste werkgroep van en voor de noordelijke leden van de LVBHB. Het Noorden omvat Groningen, Friesland, Drenthe, een gedeelte van Overijssel en het Duitse Ost-Friesland. De werkgroep bestaat uit leden uit elk van die gebieden.

De Noorderschippers organiseren elk jaar een aantal activiteiten en proberen daarnaast waar mogelijk aan belangenbehartiging voor varend erfgoed te doen. Elk vroege voorjaar organiseren zij de Tjalkendag, telkens in een andere provincie. De Tjalkendag héét wel zo maar je hoeft geen tjalk te hebben om er heen te mogen, je hoeft zelfs (nog) geen LVBHB lid te zijn. 

In 2018 is de tjalkendag op zaterdag 17 maart in Zoutkamp. Er is ook een thema: natuur en vogels. Het gebeurt niet voor niks bij het Lauwersmeer. Maar er komt ook genoeg nautiek aan de orde! 

Het verenigingsschip de Terra Nova komt en er is veel plaats voor schepen van deelnemers. Kom dus per schip! Het is een prachtige tocht: over het Reitdiep (vanaf Groningen), de Dokkumer Ee en het Dokkumer Grootdiep (vanaf Leeuwarden) of over het wad. De Tjalkendag is altijd gezellig. 
Voor info een aanmelden mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-30983299

 
 
 

Powered by iCagenda