Skegrace

Categorie
Wedstrijden
Datum
zaterdag 1 september 2018
Locatie
Iselmar, Lemmer - Lemmer, Nederland

Het is een toertocht op en neer naar Hindeloopen met een wedstrijdelement voor de zeilers. Mensen die weinig wedstrijdervaring hebben kunnen juist hieraan meedoen omdat het leuk is of omdat je er iets van wil leren, hoe start je het slimst, waarom maak je een slag, wanneer zet je een spinakker en wanneer niet.

De motorbootvaarders kunnen via het IJsselmeer varen of kiezen voor een tocht via Sloten, Woudsend en Heeg door naar Workum en vandaar het laatste stukje naar Hindeloopen. Daarin zit geen wedstrijdelement, dit is een toertocht.

Bij aankomst in Hindeloopen liggen we met alle schepen, de zeilers én de motorboten in de oude visserijhaven. Onder het genot van een drankje (te koop bij het visbakken) en het genieten van een maaltijd met vis, salades en stokbrood wordt de zeilwedstrijd besproken. En u snapt het al, hoe later de avond, des te mooier de verhalen.

Zondagochtend wordt er wederom gestart en vaart de hele vloot weer naar Lemmer. Na de finish is er een afsluitend biertje in het clubgebouw en wordt de beste zeiler van dit weekend geëerd.

Inschrijven en palaver zijn op zaterdagmorgen van 08:00 tot 08:45 uur in het clubgebouw van WSV de Zevenwolden aan de Plattedijk te Lemmer. Bij dit palaver betaalt u de inschrijving per schip en het havengeld. Voor de maaltijd rekent u af in Hindeloopen tijdens het visbakken.
Aanvang startprocedure is om 10.00 uur in de Baai van Lemmer.

In verband met het reserveren van de haven en het bestellen van de vis, is een vroegtijdige opgave een must. 
Leden die niet mee doen met de wedstrijd, maar ’s avonds gezellig een visje willen komen eten, zijn uiteraard van harte welkom. Voor hen geldt ook: even laten weten dat je wel naar Hindeloopen komt voor de gezelligheid en een visje.

 
 
 

Powered by iCagenda