Friese Hoek race

Categorie
Wedstrijden
Datum
zondag 6 oktober 2019
Locatie
Iselmar - Lemmer, Nederland

Een mooie wedstrijd als afsluiting van het seizoen: de Friese Hoek Race

In de zomer van 2004 werd pas bekend dat de Bolkoppenrace in het eerste weekend van oktober niet meer georganiseerd zou worden. Verschillende zeilers benaderden daarop de Zevenwolden om te kijken of er een soort doorstart gemaakt zou kunnen worden, maar dan vanuit Lemmer. Het leek onmogelijk om alle klassen rond- en platbodems te handhaven, maar in krap 8 weken lukte het toch om het eerste weekend van oktober de skûtsjes, lemster aken, schouwen en botters een volwaardige wedstrijd aan te bieden: de Friese Hoek race was geboren.

Die eerste wedstrijd kon op zo korte termijn alleen mogelijk gemaakt worden door de ervaren commissie, die Lemmer Ahoy al jaren organiseerde. Steunend op die ervaring is de Friese Hoek race inmiddels al niet meer weg te denken uit de wedstrijdkalender.

Wie wil er nou niet aan het eind van het seizoen nog lekker twee wedstrijden op zaterdag en twee op zondag varen, voordat de winterslaap weer begint?!
Samen met het feest op de zaterdagavond is de Friese Hoek race een mooie afsluiting van het seizoen, net zoals Lemmer Ahoy tijdens Hemelvaart ieder jaar weer het seizoen van start laat gaan.

meer informatie op de website van de Zevenwolden

 
 
 

Powered by iCagenda

Historic Vessel Vega

Skûtsjekrant Zomer 2019

Skûtsjekrant Herfst 2019

Fryslân Markant

© 2015-2019 Skutsje.nl Alle rechten voorbehouden uitgeverij PENN.nl Leeuwarden. Nieuws over skûtsjes, mensen & skûtsjesilen in Friesland.