Loungeklipper Avontuur

Loungeklipper Avontuur

Een vakantie of weekendje op de Waddenzee is een heel mooie combinatie van relaxen en actie. Het werken op een zeilschip en het varen op een groot zeilschip vraagt samenwerking en inzet van de hele crew, tegelijk is er onderweg veel tijd voor ontspanning.

De Avontuur is geschikt voor groepen van 10 tot 22 personen tijdens meerdaagse tochten en 10 tot 36 personen tijdens dagtochten.

Genieten van het samenzijn aan boord is belangrijk; even echt de tijd hebben om contact met vrienden en familie te hebben. Samen zeilen, samen uit fietsen gaan op Terschelling of lokale kroegjes verkennen, na het eten een strandwandeling maken op het prachtige strand van Vlieland en daarna aan boord een spelletje doen. Zeilen met de Avontuur is samen genieten van op het water zijn.

De dag begint actief met het met zijn allen zeil zetten; de bemanning geeft zeilinstructies en zorgt dat alles veilig verloopt! Als we onderweg zijn is er veel tijd om te relaxen; kopje koffie in het zonnetje en even de alledaagse hectiek achter je laten. Op de Waddenzee komt de rust je tegemoet.

Achterop wordt het schip bestuurd en als je dat wilt kan je ook proberen hoe het gaat om zo een groot zeilschip op koers te houden. Zeilend op de Waddenzee moet je goed rekening houden met zandbanken, getijen en vaargeulen; onderweg moet regelmatig een koerswijziging worden gedaan en is er dan werk aan de winkel om de zeilen goed te stellen. De actievelingen kunnen zich daar goed mee vermaken. Ondertussen zorgen anderen voor verse koffie en een broodje en zo zijn de taken mooi verdeelt. Als we naar het IJsselmeer gaan wordt er minder vaak aan de zeilen gewerkt omdat het water daar meer open is. Maar dan moeten we wel eerst door een van de sluizen van de Afsluitdijk en dat betekent nog een keer de zeilen strijken en weer hijsen! Op het IJsselmeer kan ook vanaf het schip worden gezwommen en plaatsjes zoals Medemblik en Enkhuizen zijn erg de moeite van een bezoek waard.

De royale zithoek en het met teakhout beklede dek zorgen voor veel ruimte buiten en bieden veel plek om te relaxen. Al dat hout aan dek zorgt voor een warme uitstraling en een prettige sfeer om in te verblijven. Als het niet te hard waait gebruiken we kussens om het iedereen comfortabel te maken.
Binnen nodigt de moderne, open keuken uit om alvast met de lunch te beginnen en aan de drie grote tafels wordt gemeenschappelijk gezeten en gegeten. De Avontuur is een van de zeer weinige schepen met uitsluitend tweepersoons hutten, waardoor er ruimte voor privacy is. Alle hutten hebben stapelbedden, stromend water, elektriciteit en centrale verwarming.

De Avontuur heeft haar basis in Harlingen, van waaruit de Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling en Vlieland goed bereikbaar zijn en en ook het IJsselmeer niet ver is. Als wind en getij meezitten kunnen we droogvallen.
Het is mogelijk om het schip op basis van zelfverzorging te huren; de catering volledig uit handen geven kan natuurlijk ook.

Haarlem

Telefoon

06-14395708

Historic Vessel Vega

Skûtsjekrant Zomer 2019

Skûtsjekrant Herfst 2019

Fryslân Markant